Νύχτα των Ιδεών _Ανοικτό κάλεσμα σε performers - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Νύχτα των Ιδεών _Ανοικτό κάλεσμα σε performers

«Νύχτα των Ιδεών _Ανοικτό κάλεσμα σε performers»
από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης -Πανεπιστήμιο Κρήτης
Το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης συνδιοργανώνουν στις 30 Ιανουαρίου 2019 τη «Νύχτα των ιδεών» για πρώτη φορά στην Κρήτη. Επιμελήτρια της βραδιάς στο Ηρακλείου είναι η καλλιτέχνιδα Ειρήνη Λιναρδάκη. Στη διάρκεια αυτής της νύχτας ένα ζήτημα τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Μέσα από μία από κοινού αναζήτηση φωτίζονται οι απαντήσεις, αλλά κυρίως οι διαδρομές μέσα από τις οποίες επιλέγει ο καθένας να το προσεγγίσει.


Τη νύχτα αυτή καλλιτέχνες, επιστήμονες από διάφορους κλάδους και το κοινό θα έρθουν αντιμέτωποι με τη φράση «να ζεις» (“être vivant” – “being alive” or a live being”) που είναι και το κεντρικό θέμα αυτής της βραδιάς. Η νύχτα θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε πέντε πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Μυτιλήνη και Ηράκλειο, και σε πολλές, ακόμη, πόλεις του κόσμου.      
Το ΜΦΙΚ προσκαλεί χορογράφους σε κατάθεση προτάσεων performances σχετικά με τη βραδιά. Πώς μπορεί η σωματική κίνηση να επανορίσει την έννοια της ζωής; Πώς μπορεί η σωματική έκφραση να συνομιλήσει με το εν λόγω θέμα; Πότε το σώμα ζει; Τί σημαίνει «να ζω» / «είμαι ζωντανός» / «ζωντανό ον»;
Η κατάθεση μπορεί να γίνει με αποστολή στο email του Μουσείου info@nhmc.uoc.gr ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2810-393630, κα Χαιρέτη.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.lanuitdesidees.com/en/about/

Post Top Ad

.............