Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου είχε το πρωί της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη.


Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των μνημείων της πόλης. Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της επικείμενης Προγραμματικής Σύμβασης για τα Ενετικά Τείχη που πρόκειται να συνάψει ο Δήμος με το ΥΠ.ΠΟ.. Ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε με τον Δήμαρχο, ότι το θέμα πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, με σεβασμό στο μνημείο αλλά και με τρόπο που θα το εντάξει οργανικά στην καθημερινότητα των Ηρακλειωτών.
Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το θέμα των προσόψεων των καταστημάτων εστίασης και ζήτησε από την Τοπική Αρχαιολογία να δει ορισμένα επί μέρους ζητήματα με μεγαλύτερη ευελιξία.
Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι στο πάρκινγκ της οδού Καστρινάκη, θα μπορούν να παρκάρουν Ι.Χ. αυτοκίνητα, εφόσον αποδεικνύεται ότι ανήκουν σε επισκέπτες του Αρχαιολογικού Μουσείου.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ