Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ιεράπετρας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, εορτή της συνάξεως των Αγίων ενδόξων Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων ασωμάτων δυνάμεων, ο κατάμεστος από πιστούς Ιερός Προσκυνηματικός Ναός του Μιχαήλ Αρχαγγέλου της πόλεως της Ιεράπετρας. 


Aνήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στους Αγγέλους και στην αποστολή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και όλων των αγγελικών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι δοξολογούν ακατάπαυστα και βρίσκονται στην υπηρεσία του Τριαδικού Θεού και παράλληλα διακονούν το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, καθώς όλοι μας και μέχρι της απολογίας ενώπιον του Κυρίου έχουμε τον φύλακα άγγελό μας.
Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ να περιφρουρεί και να προστατεύει ως άγρυπνος φρουρός όλους τους διερχόμενους από την δυτική είσοδο της πόλεως, όπου βρίσκεται ο ναός.
Στην πανήγυρη του Ιερού Προσκυνήματος έλαβαν μέρος Κληρικοί της πόλεως και συμμετείχε πλήθος πιστών της ευρύτερης περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ