Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Οι ελλείψεις καθηγητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία στη Βουλή με ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Την ολιγωρία της κυβέρνησης στην κάλυψη των κενών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της χώρας (μεταξύ αυτών και στο Ηράκλειο) αναδεικνύει με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.


Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 29 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αναφορά στο ότι τέτοια προβλήματα είχαν εκλείψει τα προηγούμενα χρόνια και με την ολιγωρία που επέδειξε φέτος το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες.

«Η κυβέρνηση ΝΔ κατάφερε – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να δημοσιοποιήσει την ίδια ακριβώς προκήρυξη όπως το 2018, με απίστευτη καθυστέρηση: Μόλις στις 30 Σεπτεμβρίου, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 7η Οκτωβρίου! Ενώ δηλαδή η σχολική χρονιά είχε ήδη ξεκινήσει!» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας «Τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, όπως όλα τα σχολεία, χρειάζονται την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας. Η στελέχωσή τους θα πρέπει να είναι επαρκής αλλά και έγκαιρη, αφού η απώλεια διδακτικών ωρών έχει αρνητικές συνέπειες στους μαθητές».

Με την ερώτησή τους, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Υπουργός Παιδείας προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες τοποθέτησης των εκπαιδευτικών  ώστε να μην χαθούν άλλες διδακτικές ώρες, καθώς επίσης και για το ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο, ώστε εφεξής να τοποθετούνται έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί στα Καλλιτεχνικά Σχολεία.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - του Δημήτρη Σάββα
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Βάσιμες ελπίδες για αποκατάσταση της όρασης

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ