Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019

Συνεχίζεται η αποστολή φοιτητικών πακέτων από τον Δήμο Ηρακλείου και το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών η ενίσχυση των νέων, που φοιτούν σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα. 


Η δράση ξεκίνησε το 2017, συνεχίστηκε πέρυσι και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει μία ακόμα αποστολή φοιτητικών πακέτων. Συγκεκριμένα, ανά μήνα προετοιμάζονται και αποστέλλονται προσωπικά δέματα σε κάθε φοιτητή - ωφελούμενο της δράσης, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου. Τα πακέτα αυτά που περιέχουν τρόφιμα, είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής, ετοιμάζονται στους χώρους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και αποστέλλονται κάθε μήνα.


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένα Παπαδάκη υπογραμμίζει ότι «Πρόκειται για μία δράση που προσφέρει ουσιαστική ανάσα στους φοιτητές και στις οικογένειες τους. Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους που δοκιμάζονται έχοντας πολύτιμους αρωγούς τόσο το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, όσο και την «Γενική Ταχυδρομική», τους οποίους και ευχαριστούμε».


Στο μεταξύ η Επιτροπή Διαχείρισης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ενέκρινε 30 οικογένειες νέων δικαιούχων και τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διανομή τροφίμων διάρκειας 3 μηνών.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ