Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Έντονη η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική έκθεση International French Market IFTM TOP RESA 2019 του Παρισιού


Έντονη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική επαγγελ-ματική έκθεση International French Market IFTM TOP RESA 2019, που διεξήχθη 1-4/10 στο Παρίσι της Γαλλίας.


Η Γαλλική αγορά έχει εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα και την Κρήτη ειδικότερα, παρουσιάζοντας σύμφωνα με έρευνα μια αύξηση 7% σε σχέση με την περσινή χρονιά αγγίζοντας το 1,7 εκατομμύρια επισκέπτες και βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των αγαπημένων προορισμών των Γάλλων.

Στην έκθεση παραβρεθήκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης. Μάλιστα, ο Υπουργός στις επαφές, που είχε με παράγοντες του παγκόσμιου τουρισμού, μας μετέφερε το μήνυμα ότι οι περισσότεροι έδειξαν ενδιαφέρον για την Κρήτη.
21 ήταν οι συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζοντας τις ομορφιές του νησιού. Από την Κρήτη στο Περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχαν πρακτορεία της Κρήτης (Cretoise, Cretan Holidays, Heliades, LeGrand), ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και διευθυντές ξενοδοχείων, που είχαν σημαντικές και πολλές συναντήσεις με φορείς από Γαλλία.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Λιονή Μαρία, συνοδευμένη από τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ Κώτσογλου Κυριάκο, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός Τουρισμός είχε μια από τις σημαντικότερες αναταράξεις των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα ήταν ποτέ αμέτοχη. Η παρουσία της σε εκθέσεις όπως η Top Resa του Παρισίου, έχει ως αποτέλεσμα, τόσο την στήριξη των ξενοδόχων της, αλλά και των
λοιπών επαγγελματικών του Τουρισμού. Οι Γάλλοι είναι λαός που λατρεύει την Κρήτη, το είδαμε ξεκάθαρα, στις συναντήσεις μας και ευελπιστούμε οι όποιες απώλειες να μειωθούν κατά το δυνατόν, δίνοντας βάρος στην επόμενη (2020) και τις επόμενες σαιζόν».
Έγιναν αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους και άτομα του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Κρήτη αλλά και την επιθυμία να την επισκεφτούν.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ