Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Προβληματισμός από τα μηνύματα για την Ελλάδα στη τουριστική έκθεση IFTM στο Παρίσι

Με προβληματισμό για την επόμενη τουριστική χρονιά ολοκληρώθηκε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση International  French Market IFTM – TOP RESA στο Παρίσι.


Δυναμικό παρών στην έκθεση έδωσε όπως κάθε χρόνο και η Chnaris HMDC, με πολλές και σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα, ο Γεν. Δ/ντης και Ιδρυτής της Chnaris HMDC Ζαχαρίας Α. Χνάρης συναντήθηκε και με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, θέτοντας επί τάπητος το πρόβλημα της κατάρρευσης της Thomas Cook και της τεράστιας ζημιάς της Ελληνικής αγοράς. 

Ζήτησε μάλιστα από τον Υπουργό να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες και να συντονιστούν οι ενέργειες σε επίπεδο Ε.Ε., έτσι ώστε να ενισχυθούν οι ξενοδόχοι και μέσω αυτών όλη η αλυσίδα της τουριστικής αγοράς. Ιδιαίτερη έμφαση στη συνάντηση με τον Υπουργό, δόθηκε στο γεγονός ότι αυτό που συνέβη, ήταν ένας σεισμός 8 ρίχτερ και οι συνέπειες θα φανούν πολύ αργότερα. Η ζημιά επίσης, δεν περιορίζεται μόνο στα ξενοδοχεία αλλά επηρεάζει και τους προμηθευτές, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων αλλά και τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.


Σε δήλωσή του ο Γενικός Δ/ντης και Ιδρυτής της Chnaris Hotel ManagementDevelopment & Consulting S.Aκ. Ζαχαρίας Α. Χνάρης, τόνισε: «Εισπράξαμε ανησυχητικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, από μια μεγάλη, σημαντική διεθνή τουριστική έκθεση. Κάτι που σε συνδυασμό με την πτώχευση της Thomas Cook, δεν μας επιτρέπει να πανηγυρίζουμε. Επιβάλλεται να ενισχύσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο τις προσπάθειες αναστροφής του αρνητικού κλίματος που προβλέπουμε για το 2020, να δημιουργήσουμε προοπτικές και να δώσουμε νέα ώθηση στο τουριστικό προϊόν της πατρίδας μας. 

Όλοι μαζί, επιχειρηματίες του τουρισμού, κεντρικό κράτος, φορείς της αυτοδιοίκησης, πρέπει συντονισμένα και οργανωμένα να κάνουμε το παν για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Δεν είναι εύκολη η διαδικασία, δεν είναι όμως και αδύνατη. Απαιτείται σχέδιο, οργάνωση και μεθοδική δουλειά, με ορίζοντα όχι μόνο το 2020, αλλά τις επόμενες χρονιές».
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - του Δημήτρη Σάββα
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Βάσιμες ελπίδες για αποκατάσταση της όρασης

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ