Σε νέο πρόγραμμα διαχείρισης τροφικών υπολειμμάτων το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Σε νέο πρόγραμμα διαχείρισης τροφικών υπολειμμάτων το Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

Το ξενοδοχείο Fodele Beach ; Water Park Holiday Resort 5*, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Α2UFOOD – Αποφευκτέα και μη τροφικά υπολείμματα, μια ολιστική προσέγγιση διαχείρισης για αστικές περιοχές», βραβεύτηκε την Παρασκευή 11/10, μαζί και με άλλες ξενοδοχειακές μονάδες, σε μια σεμνή τελετή στο Δημαρχείο Ηρακλείου.


Το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στη μείωση της ποσότητας των υπολειμμάτων τροφίμων των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης αλλά και των νοικοκυριών, μέσα από την ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ολοκληρωμένου προγράμματος διαχείρισης τροφικών υπολειμμάτων.
Ειδικότερα, μέσα από συνεργασία με τους επιστημονικά υπεύθυνους του έργου τα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου, συμμετείχαν με την μέτρηση των ποσοτήτων και των ειδών των τροφικών υπολειμμάτων, με την τοποθέτηση ζυγιστικής μηχανής στους χώρους τους, πραγματοποιώντας σειρά μετρήσεων. Σε επόμενο στάδιο, πρόκειται να εγκατασταθεί σύστημα συλλογής και διαχωρισμού των τροφικών υπολειμμάτων, να υλοποιηθούν περισσότερες επενδύσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο, αλλά και να επεκταθεί το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας στους άξονες Περιβάλλον – Κοινωνία - Άνθρωπος.

Post Top Ad

.............