Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Με επιτυχία η επίσκεψη στο οθωμανικό κάστρο "Κουλές" της Απτέρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού: από τον Δήμο Χανίων

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων για επίσκεψη στο οθωμανικό κάστρο "Κουλές" της Απτέρας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.


Ο Δήμος Χανίων άνοιξε τις πύλες του κάστρου, που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα φρουριακής Αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, και περισσότεροι από τετρακόσιοι συμπολίτες μας, επισκέπτες καθώς και θεσμικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το εσωτερικό του Φρουρίου, να ανέβουν στα τείχη και να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς τον Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, το Φρούριο Ιτζεδίν και τον κόλπο της Σούδας.Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, επισημαίνει: “Το σύμπλεγμα των μνημείων της περιοχής (Αρχαίο θέατρο Απτέρας, Ρωμαϊκά ευρήματα, Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Φρούριο Κουλές, Φρούριο Ιτζεδίν, νησίδα Σούδας) είναι τεράστιας αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας και μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως η ανατολική πολιτιστική πύλη του Δήμου μας.
Τα μνημεία δεν είναι σπαράγματα του χθες αλλά μέλη ενός διαχρονικού παρόντος, που αναπνέουν με τη δική μας παρουσία. Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με νέο άνοιγμα του Φρουρίου”.
Ευχαριστίες εκφράζονται από τον Δήμο Χανίων στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων για τις διευκολύνσεις, που παρείχαν, στους τοπικούς παράγοντες καθώς και στους κατοίκους της περιοχής.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ