Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Η Πρέσβης και ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας στη στοά Μακάσι. Ένα ταξίδι στη μακρινή Κούβα μέσα από τον ερασιτεχνικό φακό του εν ενεργεία συμβούλου και Πρόξενου της Κούβας, Χοσέ Οριόλ Μαρέρο Μαρτίνες.


Η έκθεση έχοντας ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις θα έρθει στο Ηράκλειο την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 19:30 την ίδια μέρα παρουσία της Πρέσβειρας της Κούβας, Zelmys Maria Dominguez Cortina, του Πρόξενου της Πρεσβείας και των συνδιοργανωτών.

Την Πρέσβειρα και τον Πρόξενο υποδέχτηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ο Διευθυντής του Μουσείου, κύριος Νίκος Πουλακάκης, και ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο των Μόνιμων και Περιοδικών Εκθέσεων του μουσείου, κύριο Παναγιώτη Γεωργαντή. Το φυσικό περιβάλλον της ανατολικής μεσογείου και της Κρήτης αποτέλεσε κοινό τόπο συζήτησης, όπως, επίσης, και το ενδεχόμενο μιας πιθανής συνεργασίας. 

Διάρκεια έκθεσης: 18 έως 31 Οκτωβρίου 2019
Είσοδος ελεύθερη

*Η στοά Μακάσι βρίσκεται στην οδό Πλαστήρα, κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινένγκο
(Τάφος Καζαντζάκη) και απέναντι από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ