Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Πρωθιεράρχη, Βασίλειο Μαρκάκη, στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσικνάκης

Στην εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Επισκόπου Αρκαδίας (1902-1941), Μητροπολίτη Κρήτης (1941-1950), εμπνευστή και πρωτεργάτη της ίδρυσης της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, Βασιλείου Μαρκάκη, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Γεωργικής Σχολής, στον Αμπελούζο, παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γόρτυνας, Κωνσταντίνος Τσικνάκης, εκπροσωπώντας την δημοτική αρχή.Τον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους 2019 – 2020 τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, κ. Μακάριος, που, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ζωή, το έργο και την προσφορά του Πρωθιεράρχη, Βασιλείου Μαρκάκη.
Η διευθύντρια της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς, Μαρία Χαλκιαδάκη, αναφέρθηκε στην πορεία της Σχολής, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, τελέστηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Πρωθιεράρχη, Βασιλείου Μαρκάκη και έγιναν τα αποκαλυπτήρια επιγραφής εις μνήμην του.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αμπελούζου, Στέλιος Ξημεράκης, εκπρόσωποι συλλόγων και τοπικών φορέων και κάτοικοι της περιοχής.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ