Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Προγιορτή του Αθλητισμού και τού Πολιτισμού με Κρητική μουσική και χορούς πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης

Προγιορτή του Αθλητισμού και τού Πολιτισμού με Κρητική μουσική και χορούς και την συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και διερχομένων πολιτών στήθηκε σήμερα έξω από την Περιφέρεια Κρήτης-πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την μεγάλη γιορτή τον αυριανό ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι.


Η διανομή στην είσοδο της Περιφέρειας στους Αθλητές των αθλητικών στολών-πακέτων συμμετοχής τους στον αυριανό ημιμαραθώνιο συνδυάστηκε σήμερα Σάββατο με το κρητικό γλέντι και τους χορούς από τα συγκροτήματα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη και τις σχολές χορού του Στέλιου Καρλάκη και η όλη εκδήλωση ήταν ένα ηχηρό -θερμό κάλεσμα σε όλους τους Κρητικούς και τους ξένους επισκέπτες να παραβρεθούν αύριο στον Μαραθώνιο.


Το μήνυμα - κάλεσμα δόθηκε παράλληλα απ’ όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη και τον πρόεδρο του συλλόγου Άθληση και υγεία, Γιώργο Αλεβιζάκη που μίλησαν με αθλητές, φορείς, διερχόμενους πολίτες και χαρακτήρισαν τον ημιμαραθώνιο ως μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του πολιτισμού.
Η διανομή όπως έγινε γνωστό αθλητικού υλικού στους αθλητές θα γινεται στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου μέχρι τις 18:00 και θα συνεχιστεί στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου από τις 7μμ έως 9μμ.
Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού γίνεται αύριο Κυριακή, όπου θα συμμετέχουν περισσότεροι από 4000 αθλητές από 41 χώρες στην εκκίνηση στο Αρκαλοχώρι.
Η διοργάνωση γίνεται με την στήριξη: Περιφέρειας Κρήτης Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Πολιτιστικών Συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Γαλατά, Βόνης, Θραψανού.ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων 8:50
Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων 9:10
Εκκίνηση 1000 μέτρων 9:15
Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων 12:00
Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ 12:40
Απονομές Νικητών 13:10
Κρητικό Γλέντι 14:00
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ