Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019

Εκπρόσωποι των Καππαδοκικών Συλλόγων στον δήμο Γόρτυνας

Συνάντηση με εκπροσώπους των Καππαδοκικών Συλλόγων

Τους εκπροσώπους των Καππαδοκικών Συλλόγων, που προετοιμάζονται για την ετήσια πανελλαδική συνάντηση («Γαβούστημα») των Καππαδοκών, τον Αύγουστο του 2020, στα Φαραγγιανά Σοκαρά, υποδέχθηκε η αρμόδια για θέματα Πολιτισμού αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη, στο δημαρχείο Γόρτυνας, στους Αγίους Δέκα. 


Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.

Οι Καππαδόκες - μέλη της Επιτροπής Στήριξης της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ), του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποϊνίου «Οι Βάκιωτες», του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοκαρά και του Συλλόγου Θυμάτων Σοκαρά, αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο και την σημασία της εκδήλωσης, που μέσα από ομιλίες, δράσεις, ημερίδες και εκθέσεις αναδεικνύει την ιστορία, τον πολιτισμό, τα έθιμα, την γλώσσα, την μουσική, τους χορούς και τις παραδόσεις της Καππαδοκίας.


«Ο δήμος Γόρτυνας θα στηρίξει, με όποιο τρόπο μπορεί, την προσπάθεια των Καππαδοκικών Συλλόγων να διατηρήσουν και να αναδείξουν την ιστορική και πολιτισμική ταυτότητά τους» δήλωσε η αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

«Η ιστορία, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα κάθε τόπου πρέπει να περνούν από γενιά σε γενιά και να αποτελούν οδηγό για τους νέους και τις νέες μας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Καππαδόκες της Κρήτης και όλης της χώρας, για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης.


Εκ μέρους της ΠΕΚΣ και των τοπικών σωματείων, στην συνάντηση συμμετείχαν οι Βάσω Παπαδοπούλου (αντιπρόεδρος ΠΕΚΣ), Βιβή Σαραντίδου, Ηλίας Αθαναηλίδης, Λάζαρος Κοτσανίδης, Νίκος Λέριος, Λάζαρος Μάρκου, Γιώργος Δημητράκης, Κρυστάλλη Χατζηκωνσταντίνου, Γιώργος Σκλάβος, Νίκος Μπιμπάκης
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο αυτοδίδακτος γλύπτης Βασίλης Τριανταφυλλάκης απο το χωριό Άγιος Βασίλειος
Ο "Λάκης ο Υπάρχω" των ερτζιανών της πόλης του Ηρακλείου
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ