Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2019

Βιώσιμος τουρισμός και ενδοχώρα απασχόλησαν το Μενέλαο Μποκέα στις Βρυξέλλες


Για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών βιώσιμου τουρισμού στην ενδοχώρα είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συμμετέχοντας στο θεματικό εργαστήρι του ευρωπαϊκού έργου “EmbleMAtic - Εμβληματικά Βουνά” στις Βρυξέλλες. Το εργαστήρι διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Περιφερειών και Πόλεων 2019 και σε αυτό συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: Μαλεβίζι και τουρισμός είναι έννοιες αλληλένδετες. Μας απασχολεί ο επαναπροσδιορισμός των τουριστικών ροών προς ένα βιώσιμο και υπεύθυνο τουριστικό μοντέλο, πάντα με σεβασμό στο φυσικό μας περιβάλλον. Η ενδοχώρα του Δήμου μας μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Μέλημά μας να βασιστούμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υπαίθρου μας, για να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας σε φυσικό κάλλος, πολιτισμό, πρωτογενή τομέα, διασυνδέοντάς τις με τον τουρισμό”.


Στο ευρωπαϊκό έργο “EmbleMatiC” συμμετέχει ως εταίρος ο ΑΚΟΜΜ, μέλος του οποίου είναι ο Δήμος Μαλεβιζίου. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία και δοκιμή ενός νέου τουριστικού προϊόντος βασισμένου στις ιδιαιτερότητες της ενδοχώρας των παράκτιων περιοχών. Υλοποιείται μέσω του προγράμματος INTERREG-MED 2014-2020, που ως ευρύτερο στόχο έχει την ενδυνάμωση της ανάπτυξης ενός βιώσιμου και υπεύθυνου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή της Μεσόγειου.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ