Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Τα Ελληνικά της Κρήτης» την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δ. Η. (ισόγειο οδού Ανδρόγεω 2), θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευαγελίας Πετρουγάκη με τίτλο «Τα Ελληνικά της Κρήτης».


Πρόκειται για μια σειρά δοκιμίων, τα οποία πραγματεύονται θέματα σχετικά με την κρητική διάλεκτο.
Το βιβλίο προτείνει στους αναγνώστες ένα ταξίδι με τις λέξεις με την πεποίθηση ότι οι λέξεις φανερώνουν πολλά για την ιστορική συνέχεια του αυθεντικού κρητικού λόγου, για τους δεσμούς του με την αρχαία ελληνική γλώσσα, αλλά και για τις επιδράσεις που δέχτηκε από άλλους λαούς και αφομοίωσε με επιτυχία. Ο κρητικός λόγος αντιστάθηκε για αιώνες στο πέρασμα του χρόνου και αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της ταυτότητας και του λαϊκού μας πολιτισμού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεώργιος Μαρκάκης (καθηγητής οφθαλμολογίας, ιδρυτής του Μουσείου «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ»), Νίκος Ψιλάκης (δημοσιογράφος, συγγραφέας ) και Μαρία Φραγκιαδάκη (φιλόλογος).
Το συντονισμό της εκδήλωσης – που έχει ελεύθερη είσοδο- θα έχει η φιλόλογος Λίζα Σκλάβου, ενώ το γνωστό μουσικό συγκρότημα «ΕΡΑΝ» θα πλαισιώσει μουσικά τη βραδιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Μουσείο παραδοσιακής ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ», στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντός του για την ανάδειξη του προφορικού πολιτισμού της Κρήτης.

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Τα Ελληνικά της Κρήτης» την Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ