Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Την προστασία των μνημείων της χώρας από την εμπορική εκμετάλλευση ζητούν 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα της χρήσης πολιτισμικών συμβόλων σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αναψυκτικών χωρίς την αναγκαία άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, φέρνουν στη Βουλή 37 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.


Οι Βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και παράλληλα, αιτούνται να γνωστοποιηθούν οι ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν για την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το ελληνικό δημόσιο.

«Είναι υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να προστατεύει τα μνημεία της χώρας μας, πολλά εκ των οποίων μάλιστα αποτελούν και μνημεία παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Τα μνημεία μας δεν είναι εμπόρευμα προς κατανάλωση. Η χρήση των πολιτισμικών μας συμβόλων σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αναψυκτικών χωρίς άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού συνιστά όπως γίνεται εύκολα κατανοητό ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Γι’ αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση, όταν έγινε γνωστό το θέμα λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου του ‘19, έστειλε κατεπείγον έγγραφο για άμεσες ενέργειες στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αναμένουμε τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών…».
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ