Στις 31 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία στις δύο ιδιαίτερες εκθέσεις που φιλοξενούνται στα κτίρια της Μονής Παναγία η Γκουβερνιώτισσα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Στις 31 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία στις δύο ιδιαίτερες εκθέσεις που φιλοξενούνται στα κτίρια της Μονής Παναγία η Γκουβερνιώτισσα


Στις 31 Οκτωβρίου πέφτει η αυλαία στις δύο ιδιαίτερες εκθέσεις που φιλοξενούνται στα κτίρια της Μονής Παναγία η Γκουβερνιώτισσα με τον τίτλο : «τα τάματα των εκκλησιών μας» και τις οποίες συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, ο Δήμος Χερσονήσου και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης Ποταμιών η «Γκουβερνιώτισσα».


Οι επισκέπτες θα μπορούν για λίγες ημέρες ακόμα, να δουν «Τα τάματα των Εκκλησιών μας», που εκτίθενται σε αίθουσα των κτιρίων του μοναστηριακού συγκροτήματος της Γκουβερνιώτισσας και τα οποία προέρχονται από τη συλλογή ταμάτων της Παναγίας Γκουβερνιώτισσας και ορισμένα κέρινα, από τη συλλογή της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας της Βόνης.


ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ
Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται επίσης η εικαστική έκθεση με θέμα το «Τάμα» της Χρύσας Βαθιανάκη.
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πρόταση της εικαστικού, που οδηγεί σε μια διαφορετική ανάγνωση των «αφιερωμάτων», τα οποία καθίστανται, φορείς μηνυμάτων με έντονο συμβολισμό.

Υπενθυμίζεται πως το μοναστηριακό συγκρότημα της Μονής είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Σαββάτου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο επισκέπτης του μοναστηριακού συγκροτήματος ,εκτός από τις εκπληκτικές τοιχογραφίες του 14ου αιώνα στον ιερό ναό της Παναγίας, μπορεί να θαυμάσει τις Εκθέσεις :
- Εκκλησιαστικών Κειμηλίων,
- Λαογραφίας και
- Παλιάς φωτογραφίας
που λειτουργούν σε μόνιμη βάση
- Το εργαστήριο Αγιογραφίας και
- να απολαύσει την ομορφιά της φθινοπωρινής φύσης στο Αναψυκτήριο που λειτουργεί στο χώρο

Post Top Ad

.............