Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η πανήγυρη της Παναγίας των Λιθινών

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολλών πιστών πανηγύρισε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, ο φερώνυμος περικαλλής Ιερός μεταβυζαντινός Ναός της Ενορίας Λιθινών, όπου φυλάσσεται αιώνες τώρα η θαυματουργός ιερά εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας και στο γεγονός της γεννήσεώς της, που αποτελεί την απαρχή όλων των εορτών του εκκλησιαστικού έτους, και ευχήθηκε να γίνεται για τον καθένα μας επιστηριγμός και ελπίδα στην άρση του προσωπικού μας σταυρού και να γεμίζει χαρά τις καρδιές όλων των ανθρώπων.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος οι πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Εφημέριος Λιθινών, και πρωτ. Εμμανουήλ Ρεμουντάκης, ενώ έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωάννης Αρώνης.
Στην πανήγυρη παρέστησαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και όμιλος προσκυνητών από τον Άγιο Νικόλαο.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ