Σήμερα Τετάρτη η Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από την Περιφερειακή Ενότη-τα Ρεθύμνης & τη Θεατρική Ομάδα «ΑΠΟ- ΔΡΑΣΗ» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Σήμερα Τετάρτη η Θεατρική παράσταση «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από την Περιφερειακή Ενότη-τα Ρεθύμνης & τη Θεατρική Ομάδα «ΑΠΟ- ΔΡΑΣΗ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης συνδιοργανώνει με την Θεατρική Ομάδα «Από- Δρα-ση» την κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη». Η παράσταση, που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα, στις 21:00.
Λίγα λόγια για το έργο.
Η Λυσιστράτη είναι κωμωδία του Αριστοφάνη που γράφτηκε το 411 π.χ και θεωρείται ένα από τα παλιότερα και πλέον χαρακτηριστικά αντιπολεμικά έργα. Η υπόθεση έχει να κάνει με τη σεξουαλική απεργία, που κηρύσσουν οι γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης, προσπαθώντας έτσι να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο . Το έργο αντιπροσωπεύει μια από τις καλύτερες στιγμές του Αριστοφάνη. Είναι η τελευταία προσπάθειά του να επικρατήσει η ειρήνη.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΓΙΤΑΚΗΣ


Post Top Ad

.............