Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

Κινηματογραφικό διήμερο με τίτλο: “Σινεμά στο Μουσείο” στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στα Χανιά

Κινηματογραφικό διήμερο  με τίτλο: “Σινεμά στο Μουσείο”, διοργανώνει στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων-Περιφέρεια Κρήτης,  στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων στη Χαλέπα.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αύλειος χώρος του νέου Μουσείου θα φιλοξενήσει για δύο βραδιές λάτρεις -και μη- του κινηματογράφου, με δύο ξεχωριστές προτάσεις:


•Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. το ντοκιμαντέρ: À voix haute-La Force de la parole (Η δύναμη του λόγου) με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Σκηνοθεσία: Stéphane de Freitas (2017 | Γαλλία). Διάρκεια: 95’.
•Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. το αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν: City Lights (Τα φώτα της πόλης) 1931, Αμερική. Διάρκεια: 87’.
Η προβολή θα συνδυαστεί με «Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» με τον διακεκριμένο σολίστ και συνθέτη, Γιώργο Σαλτάρη (μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων/Chania Film Festival).
ΠΗΓΗ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ