Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019

Mε λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Γουρνιών Ιεράπετρας.
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους Πατέρες της Ιεράς Μονής.


Και φέτος εκατοντάδες προσκυνητές, κυρίως από τις περιοχές της Ιεράπετρας και του Μεραμβέλλου, αλλά και πολλοί επισκέπτες, συνέρευσαν στο ιστορικό μοναστήρι, για να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό Εσπερινό της κορυφαίας Θεομητορικής εορτής. Μέχρι αργά το βράδυ πολλοί πιστοί κάθε ηλικίας ανηφόριζαν πεζή προς την Μονή για να προσκυνήσουν την εικόνα της Κυράς Φανερωμένης.
Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβ. Μητροπολίτoυ κ. Kυρίλλου προς το Ιερό Κλήρο, τους Οσιωτάτους Μοναχούς και τον ευσεβή και φιλόθεο λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη.


Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλιο του Καθολικού της Μονής και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη σκέπη, την προστασία και την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης ευχαρίστησε τους παριστάμενους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόση Καλαντζάκη για την ανταπόκριση και τη βοήθεια του Δήμου στην αποκατάσταση της κατολίσθησης λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και στην κατασκευή τοιχίου στην είσοδο της Μονής, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε. Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη και στο πρόσωπό του τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, καθώς μετά την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Ιερά Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας πριν λίγο καιρό, αμέσως μετά την πανήγυρη της Μονής θα προκηρυχθεί από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας το έργο της συνολικής αποκατάστασης και αναστήλωσης της Μονής.
Ακόμα, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη για την συμβολή των ανδρών του Α.Τ. Ιεράπετρας στη ρύθμιση της κυκλοφορίας καθ΄ όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τον Λιμενάρχη Ιεράπετρας κ. Ιωάννη Παπαδάκη και τους Εθελοντές Διασώστες της Ε.ΔΙ.Κ. Ιεράπετρας, που εθελοντικά συνεπικούρησαν το έργο της ευταξίας κατά την προσέλευση των εκατοντάδων προσκυνητών της Μονής.
Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες της Ιεράς Μονής Αρχιμ Παΐσιο Δερμιτζάκη και Αρχιμ.Φιλάρετο Ζαχαριουδάκη για την προσφορά τους στη Μονή, «που αποτελεί ένα στολίδι και μια κυψέλη πολιτισμού για το Λασίθι», και τους Επιτρόπους από την Ενορία Καλού Χωριού και όλους τους Διακονητές και τις Διακονήτριες που συνέδραμαν όλες τις ημέρες του Δεκαπενταυγούστου.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ