Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019

Δύο ονειρικές παραλίες στην Κρήτη που αξίζει να ανακαλύψετε

Η Κρήτη κρύβει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες της, οι οποίες δημιουργούν τις καλύτερες εντυπώσεις για την όμορφη Μεγαλόνησο.
Ανάμεσα σε αυτές και δύο ονειρικές παραλίες, στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, τις οποίες αξίζει κανείς να ανακαλύψει και να περάσει όμορφες, καλοκαιρινές στιγμές σε αυτές.

Αγιοφάραγγο, Ηράκλειο

Το Αγιοφάραγγου, 80 χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου, είναι μια παραδεισένια ακτή με τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά βγαλμένα νομίζεις από πίνακα ζωγραφικής. Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το πραγματικό διαμαντάκι του νομού θα πρέπει να διασχίσει το ομώνυμο φαράγγι, η πεζοπορία διαρκεί περίπου 20-30’, ή να πάρει κάποιο καραβάκι από αυτά που αναχωρούν από Μάταλα, Καλούς Λιμένες, Αγία Γαλήνη.
Η ακρογιαλιά στην έξοδο του φαραγγιού ανταμείβει και με το παραπάνω τον όποιο κόπο και ταλαιπώρια υπέστησαν οι πεζοπόροι, τόσο με τα γαλαζοπράσινα νερά, συνήθως είναι πολύ ήρεμα, όσο και με το ψιλό βοτσαλάκι.
Κατακόρυφα και επιβλητικά βράχια υψώνονται γύρω από την ακτή, ενώ στο δυτικό τμήμα της σχηματίζεται μία φυσική καμάρα μέσα στη θάλασσα. Οι πιο τολμηροί, και όσοι διαθέτουν αθλητικά παπούτσια κατά προτίμηση, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στα βράχια στην ανατολική πλευρά της παραλίας και να βρεθείτε στη λίμνη Βουρβουλίτη που επικοινωνεί υποθαλάσσια με τη θάλασσα.

Μπαλί, Ρέθυμνο

Στο μέσον περίπου της απόστασης Ρεθύμνου- Ηρακλείου (30 χλμ. από το Ρέθυμνο και 43 χλμ. από το Ηράκλειο), στο βόρειο τμήμα της Κρήτης, βρίσκεται το κρητικό «Μπαλί» –όνομα και πράγμα!
Η ονομασία του σημαίνει «μέλι», καθώς η αμμουδιά του κάθε καλοκαίρι προσελκύει αμέτρητους τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό και όχι το εξωτικό Μπαλί!
Στο «δυναμικό» του συγκαταλέγονται τέσσερις επιμέρους ακτές οι οποίες ξελογιάζουν τον επισκέπτη με τα φυσικά θέλγητρά τους. Λιβάδι, Κούσκουρας, Βαρκότοπος και Λιμάνι, όλες οργανωμένες και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που έχει ανάγκη ο σημερινός λουόμενος, διαθέτουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφετέριες και ταβερνάκια, καθώς και εγκαταστάσεις με θαλάσσια σπορ για τους πιο ανήσυχους και τολμηρούς.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ