Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΙΤΕ , προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της πόλη

Με επιτυχία, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Αυγούστου, στο χώρο του Δημοτικού Κέντρου Δομημένου Δημοκρατικού Διαλόγου, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, «Δημοσκόπιο», στη Νέα Αλικαρνασσό, το εργαστήριο με θέμα :
«Πώς οι νέες τεχνολογίες αλλάζουν το αστικό περιβάλλον».Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις τεχνολογίες, εφαρμογές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Ηρακλείου στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της πόλης, τις προοπτικές που υπάρχουν ώστε αυτές οι υπηρεσίες να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, ανέλυσαν την συνεργασία του Ινστιτούτου πληροφορικής του ΙΤΕ με τον Δήμο, παρουσιάσθηκαν στατιστικά αποτελέσματα από την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών από τους πολίτες και οι διεθνείς διακρίσεις της πόλης μας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού.
Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήματα από το κοινό.
Μεταξύ άλλων, τονίστηκε η σημασία που δίνει ο Δήμος στην κατάθεση γνώμης από τους δημότες σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης, ενώ έγινε συζήτηση και για το ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, καθώς και των δεδομένων που παράγονται από την δημόσια σφαίρα της αστικής ζωής.


Ο Δήμαρχος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, πριν τους ομιλητές, οι οποίοι ήταν οι:
Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης, Διευθυντής ΙΠ-ΙΤΕ : «Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Ηρακλείου.Η συμβολή του ΙΠ-ΙΤΕ».
Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης, Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης : «Καινοτόμες ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες για έξυπνες πόλεις».
Δρ. Γεώργιος Μαργέτης, Εργαστήριο HCI και Δρ. Στέφανος Παπαδάκης,Εργαστήριο TNL : «Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας έξυπνης πόλης του Δήμου Ηρακλείου».
Μοχιανάκης Κωστής, Προϊστάμενος πληροφορικής, επικοινωνιών και διαφάνειας Δήμου Ηρακλείου : «Κρίσιμες αποφάσεις στην πορεία ψηφιακού μετασχηματισμού της πόλης μας».
Το εργαστήριο συντόνισε ο Πρόεδρος του Δημοσκοπίου και Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ