Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Κρητική κολοκυθόπιτα με μυζήθρα και αυγά. Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Ψήσιμο 30-40 λεπτά.




Τι χρειαζόμαστε:

750 γρ. κολοκύθια
500 γρ. μυζήθρα
1 μάτσο δυόσμο
4 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα

  • Πώς το κάνουμε:

  • Τριβω τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τριφτη.
  • Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας λίγο αλάτι.
  • Σε μία λεκάνη χτυπώ τα αυγά, προσθέτω τη μυζήθρα, τον ψιλοκομμενο δυόσμο, το στραγγισμένο κολοκύθι και τέλος τη φαρίνα. Γινεται ενας πολτός, όταν ανακατευτουν όλα μαζί.
  • Λαδωνω ένα παραλληλόγραμμο πυρεξ και τοποθετώ το μίγμα.
  • Ρίχνω σουσαμι στην επιφάνεια.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 30 έως 40 λεπτά μέχρι να χρυσισει.

  • Λίγα μυστικά ακόμα

    Αν δεν βρείτε κρητική μυζήθρα, μπορείτε να βάλετε φέτα. Τα κολοκύθια να είναι χοντρά για να τριφτουν εύκολα. Να ψηθεί καλά ο πατος, ελέγξτε το.


  • ΠΗΓΗ:http://www.sintagespareas.gr/
  • ΠΡΟΣΩΠΑ
    Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
    Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
    Ο Ωνάσης της Κρήτης στους μέσα Ποτάμους
    ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
    Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
    Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
    Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ