Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος στην πανήγυρη του Ι. Μ. Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως

Mε μεγάλη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πανηγύρισε την Πέμπτη 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως Λασιθίου.

Ανήμερα της πανηγύρεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά τη οποία χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου και ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά τη οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος,ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ. και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος.


Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, ο οποίος αναφέρθηκε γλαφυρά και με ζωντάνια στην τιμή της Θεομήτορος και ειδικότερα στην Μεγάλη Παναγία της αρχοντικής Νεαπόλεως.
Μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Μεγάλης Παναγίας στις κεντρικές οδούς της Νεαπόλεως.
Την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Λασιθιώτης Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ενώ παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παπαδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχώνκαι πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Μεραμβέλλου.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ