Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Εθιμοτυπική συνάντηση με το δήμαρχο Erding (Γερμανία)

Η «αλλαγή σκυτάλης» στη διοργάνωση της ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο στις Γούρνες. Ο δήμαρχος Erding, Max Gotz και ο υπεύθυνος city marketing του Δήμου Erding, Gunter Pech που θα αναλάβουν την ένατη (9η) διοργάνωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2019 συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης, Ευθύμιο Μουντράκη, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμαρχο, Γιάννη Μαστοράκη που απουσίαζε εκτός Κρήτης.
Στην εθιμοτυπική συνάντηση συμμετείχε και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος. 


Στη συνάντηση επίσης ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι της Ελληνογερμανικής, κκ Κώστας Γεράκης, από το γραφείο του Βερολίνου και Δημήτρης Σωπίκης, από το γραφείο της Αθήνας και η γενική γραμματέας Δήμου Χερσονήσου και υπεύθυνη για την οργάνωση του περυσινού συνεδρίου στη Χερσόνησο, Νατάσα Νηστικάκη, οι οποίοι απάντησαν αναλυτικά σε σειρά ερωτήσεων για το τεχνικό μέρος της προηγούμενης διοργάνωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν διεξοδικά για την υφιστάμενη κατάσταση και τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις δύο χώρες.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ