Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

«Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού»

Έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Αγελαράκη, με τίτλο «Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού», θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού από τις 16 έως τις 20 Ιουλίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 19:30-21:30.
Η Αργυρώ Αγελαράκη, MFA, είναι ζωγράφος που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και την Ελλάδα. Στις εικαστικές της αναζητήσεις εργάζεται κυρίως με στρώσεις λαδομπογιάς σε καμβά αλλά και με συνθέσεις από μεικτές τεχνικές με έμπνευση από τον κόσμο του Αιγαίου, τον ρυθμό των ανέμων, τις μπλε αποχρώσεις και σχήματα της θάλασσας του ουρανού και του τοπίου.


Ως καθηγήτρια Καλών Τεχνών και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στη Σχολή Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Adelphi στη Νέα Υόρκη, διδάσκει τις διεπιστημονικές πτυχές της τέχνης και της επιστήμης.
Το θέμα της συγκεκριμένης έκθεσης, με τίτλο «Ιεροποτάμος (της Ελεύθερνας) Χρώματα Καλοκαιριού», σχετίζεται με μια σειρά από πίνακες που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο χρόνο, εμπνευσμένοι από την θάλασσα και την παραλία του Γεροποτάμου και των ορεινών της Ελεύθερνας.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά κατά τις ώρες 19:00-21:00.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ