Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Στο Μουσείο Καζαντζάκη η Πρέσβειρα της Κίνας

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά το Μουσείο Καζαντζάκη υποδέχθηκε χθες το απόγευμα την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κυρία Τσιγιουέ Τσανγκ, που ήλθε στο Ηράκλειο ως επίσημη προσκεκλημένη του Μουσείου και των συνδιοργανωτών του Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Κίνα».

Η κυρία Τσανγκ χαιρέτισε την έναρξη του Φεστιβάλ, καθώς παραβρέθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση και παρακολούθησε την όπερα για παιδιά και νέους «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» από την Ενναλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Την Τρίτη το πρωί η κυρία Τσιγιουέ Τσανγκ τίμησε με την παρουσία της το Μουσείο Καζαντζάκη, καθώς βρέθηκε στο χωριό της Μυρτιάς, ξεναγήθηκε στη Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου, στην Περιοδική Έκθεση «Αναμνήσεις από την Κίνα», στην Έκθεση Φωτογραφίας «Our Silk Road», καθώς και στα δρομάκια του χωριού, όπου είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Παράλληλα συναντήθηκε με το επιτελείο των κινέζων καλλιτεχνών που βρίσκονται αυτές τις μέρες στο χωριό της Μυρτιάς και προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ τις οποίες θα τους απολαύσουμε τις επόμενες ημέρες. Επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ομάδα μαθητών που επισκέφτηκε την μόνιμη έκθεση του Μουσείου
H Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προσωπικότητα και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και σημείωσε χαρακτηριστικά στο Βιβλίο Εντυπώσεων του Μουσείου «ελπίζουμε να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τα βήματά του στη δημιουργική ανταλλαγή και τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών».
 Πληροφορίες στο 2810 741689 και στο info@kazantzaki.gr
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ