Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

Προχωρούν οι εργασίες στην μονάδα απογύψωσης της ΔΕΥΑΗ – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στην μονάδα απογύψωσης, η οποία κατασκευάζεται εντός των εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΗ.
Η μονάδα θα επεξεργάζεται το νερό από γεώτρηση της Επιχείρησης που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και μέσω της διαδικασίας της αντίστροφης ώσμωσης αναμένεται να αποδίδει περίπου 2.000 κυβικά ημερησίως στο υδρευτικό δίκτυο της πόλης.
Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το επεξεργασμένο νερό.Όπως δήλωσε σχετικά: «Αισιοδοξούμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αυτή η μονάδα θα ξεκινήσει να μας τροφοδοτεί με 2.000 κυβικά νερού πολύ καλής ποιότητας ημερησίως.
Το ίδιο θα συμβεί σύντομα και με τις νέες γεωτρήσεις που έχουμε ανοίξει, ενώ ταυτόχρονα προχωρά και το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου αλλά και των χαλασμένων υδρομέτρων.
Γνωρίζω ότι και το φετινό καλοκαίρι, διάφορες περιοχές της πόλης αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση, κυρίως εξαιτίας διαφόρων έργων καθώς και των βλαβών του πεπαλαιωμένου δικτύου.


Για αυτό το λόγο η ΔΕΥΑΗ εργάζεται εντατικά: ώστε να τα αντιμετωπίζει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και σταδιακά να τα περιορίσει στο ελάχιστο, έως ότου λύσουμε το πρόβλημα της υδροδότησης οριστικά».
Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης και ο Αντιπρόεδρος Νεκτάριος Ανδρεαδάκης.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο αυτοδίδακτος γλύπτης Βασίλης Τριανταφυλλάκης απο το χωριό Άγιος Βασίλειος
Ο "Λάκης ο Υπάρχω" των ερτζιανών της πόλης του Ηρακλείου
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ