Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Το λιμάνι της Σητείας σημείο αναφοράς και συνάντησης


Η αμφιθεατρικά κτισμένη πόλη της Σητείας έχει σαν σημείο αναφοράς το λιμάνι της.
Αποτελεί την βάση της όμορφης πόλης καθώς σαν αγκαλιά φιλοξενεί ρακάδικα, ταβέρνες, καφετέριες μα και πλήθος κόσμου να περπατάει και να απολαμβάνει τις βόλτες του στους όμορφους διαμορφωμένους χώρους.
Ο βαμμένος μπλέ λιμενοβραχίονας του λιμανιού της Σητείας ομορφαίνει το γύρω τοπίο και ανακουφίζει το μάτι δίνοντας του τα όρια του λιμανιού που λειτουργεί σαν αγκαλιά.

Στο γραφικό λιμάνι της πόλης της Σητείας δεν θα συναντήσει ο επισκέπτης μόνο τις όμορφες ψαράδικες βαρκούλες με τους ψαράδες να φροντίζουν τα δίχτυα τους αλλά και τα ιστιοπλοϊκά σκάφη τουριστών που επιλέγουν την Σητεία για διακοπές ή στάση. Το όμορφο λιμάνι είναι συνδεμένο μια φορά την εβδομάδα με τον Πειραιά ακτοπλοϊκώς με το πλοίο Πρέβελης, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει και κρουαζιερόπλοια.


Παράλληλα, με τακτικά δρομολόγια η Σητεία συνδέεται και με άλλα νησιά του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα με νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Από τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης και τις τουριστικές υπηρεσίες που λειτουργούν μπορεί κανείς να πληροφορηθεί λεπτομερέστερα για όλα τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών που ξεκινούν ή καταλήγουν στο λιμάνι Σητείας. 


ΦΩΤ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ