Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.

Η ιστορία της Πασιφάη ξεκινάει το 2000. Ο Στέλιος και η Ειρήνη Τρουλάκη από το Πάτημα Χανίων ανοίγουν ένα κρητικό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο έχοντας το όραμα να μεταφέρουν στον κόσμο την αξία της κρητικής διατροφής και τη σημασία του να τρέφεσαι σωστά. 


Η  ‘’Πασιφάη’’ είναι πλέον το ‘’παλιότερο’’ κρητικό μαγαζί στην Αθήνα. Σε αυτά τα δεκαοκτώ χρόνια πίστης και αγάπης σε αυτό που κάνουν οι άνθρωποι της Πασιφάη είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πιάτα για τους  επισκέπτες τους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η κουζίνα της Πασιφάη έχει προβληθεί σε πολλά τηλεοπτικά κανάλια πλέον!

Η επιτυχία ήρθε από την απλότητα. Λίγα υλικά, άριστης πρώτης ύλης! Αυτά ‘’μπερδέυτηκαν’’ και βασισμένα σε παλιές παραδοσιακές συνταγές ετών, δημιουργήθηκαν πιάτα που προέρχονται από τις κρητικές ρίζες, Σε όλη τη διαδρομή βασική αρχή ήταν και είναι η επιλογή άριστης πρώτης ύλης από την μητέρα Κρήτη.Η ‘’οικογένεια’’ της Πασιφάη ωστόσο πιστεύει μέχρι σήμερα στην εξέλιξη της κουζίνας. Δημιουργεί νέα πιάτα πάντα βασισμένα στις συνταγές και στην παράδοση. Τολμά και πετυχαίνει συνεχώς γαστρονομικές αλλαγές που έρχονται στον ουρανίσκο του επισκέπτη και προκαλούν ευχαρίστηση..

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο τυροκόμος Παύλος Παλιεράκης και το κατάστημα Έγγαλο στην Αθήνα απο το 1968
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ