Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Σας κάνουμε την πρόταση με αγκινάρες με πατάτες


Υλικά για 6 άτομα:
  • μισό κιλό αρακάς καθαρισμένος
  • μισό κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
  • 2-3 πατάτες κομμένες
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6   μεσαία καρότα
  • 1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι  και πιπέρι
Εκτέλεση:


Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον αρακά και τον  αφήνουμε να βράσει  για 10  λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις  πατάτες και συμπληρώνουμε με λίγο νερό εάν χρειάζονται υγρά, ώστε να μπορούν να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Λίγο πριν το τελείωμα του φαγητού μας προσθέτουμε το αλάτι, το  πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.










ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ