Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Ζαχαρωτές...μαντινάδες στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας,στην Αργυρούπολη την Τρίτη 9 Ιουλίου

Το Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας προσκαλεί όσους το επιθυμούν, την Τρίτη 9 Ιουλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αργυρούπολη, Ρεθύμνης, όπου θα αναβιώσουν οι καλοκαιρινές ζαχαρωτές μαντινάδες, στο πλαίσιο των δράσεων «Μαγειρεύοντας στην Κουζίνα του Κέντρου Κρητικής Γαστρονομίας».Στην σχετική πρόσκλησή του το Κέντρο αναφέρει:
«Οι ζαχαρωτές μαντινάδες, έθιμο 100 και πλέον ετών, το οποίο καθιερώθηκε στην διάρκεια των πανηγυριών και γλεντιών του καλοκαιριού σε όλη την Κρήτη, έφερνε χαρά και πειράγματα κατά τις κοινωνικές αυτές εκδηλώσεις στους νέους και στις νέες των χωριών.
Οι ζαχαρωτές μαντινάδες ήταν ένα μέσο επικοινωνίας και φλερτ των νέων της εποχής. Οι μαρτυρίες και οι μελέτες γύρω από την συνταγή και το κοινωνικό πλαίσιο ύπαρξής της αλλά και της φθίνουσας παρουσίας της στην Κρήτη, μας επιτρέπουν να συνδέσουμε ακόμη μια φορά τα έθιμα, την κουζίνα και τον τρόπο ζωής, με την γαστρονομική κουλτούρα και την παράδοσή μας. 
Ας διατηρήσουμε τις μνήμες και τις γεύσεις, ας ταξιδέψουμε στις πλατείες με τους πανηγυράδες και τις μουσικές με οδηγό την κα Λένα Ηγουμενάκη πρόεδρο του Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας».
Είσοδος: Δωρεάν

Ζαχαρωτές...μαντινάδες στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας,στην Αργυρούπολη την Τρίτη 9 Ιουλίου
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ