Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Ερευνα: Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζεις, για το 2019

Ποια είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να ζεις και να εργάζεσαι; Η απάντηση φέτος διαφέρει από από πέρυσι καθώς μια άλλη χώρα, ευρωπαϊκή, έκλεψε την πρωτοκαθεδρία από μια άλλη, στην Ανατολή.

Υψηλό βιοτικό επίπεδο, καλή ζωή δηλαδή, αλλά και ανταγωνιστικοί μισθοί είναι τα δύο κριτήρια που καθορίζουν το ποια χώρα είναι καλύτερη για να ζει κανείς. Και όχι μόνο. Οι κάτοικοι μιας χώρας για να καθορίσουν αν αυτή είναι καλή για να ζεις, λαμβάνουν υπόψη τους και άλλα κριτήρια όπως το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον ευρύτερα.


 Η Ελβετία αναδείχθηκε το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται, κλέβοντας την πρωτοκαθεδρία από τη Σιγκαπούρη που βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης για πέντε συνεχή έτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.
Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να φιγουράρει τακτικά μεταξύ των περιοχών που θεωρούνται οι καλύτερες για να ζει κανείς. Ωστόσο, σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, η περίφημη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας τη βοήθησε να ανέβει στην κλίμακα της ετήσιας έρευνας αποδήμων της HSBC (HSBC Expat) κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η Ελβετία αναβαθμίστηκε από την 8η θέση που κατέλαβε πέρυσι καθώς η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί από άλλες χώρες δήλωσαν ικανοποιημένοι με το οικονομικό (80%) και το πολιτικό (86%) περιβάλλον. Περίπου το 82% των ανθρώπων που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία για να εργαστούν δήλωσαν επίσης ότι απολαμβάνουν βελτιωμένο επίπεδο ζωής σε σχέση με την πατρίδα τους.
Η φετινή έρευνα, που βασίζεται στις απαντήσεις περισσότερων από 18.000 αποδήμων σε 163 αγορές, σηματοδοτεί την πρώτη φορά σε πέντε χρόνια που η Σιγκαπούρη δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, ενώ έχει φέτος υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης. Η 5άδα της HSBC με «Τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς και να εργάζεται» συμπληρώνεται με τον Καναδά, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», η καλύτερη πόλη για να ζει κάποιος είναι η Βιέννη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ