Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019

Ημερίδα με θέμα «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον» την Παρασκευή, 19 Ιουλίου στο Μοχό

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον»
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μοχού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και το Κοινωνικό-οίκο-πολιτιστικό Δίκτυο Χερσονήσου (Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ. Χερσονήσου), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Δικαίωμα και Ευθύνη για το Περιβάλλον» την Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Ενορίας Μοχού, από τις 19.00 έως τις 21.30. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν θέματα όπως η περιβαλλοντική νομοθεσία και η εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη, οι οικοσυστημικές υπηρεσίες και η διοικητική διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη, η επίδραση και οι επιπτώσεις της απουσίας χωρικού σχεδίου για την αγροτική γη, η περιβαλλοντική προστασία σε περιόδους οικονομικής κρίσης, και άλλα συναφή θέματα ενώ θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου LIFE Natura Themis [LIFE14/GIE/GR/000026], το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πράσινο Ταμείο και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με τη συνεργασία των Δικηγορικών Συλλόγων Ηρακλείου και Χανίων, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και το Συντονιστικό Γραφείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ