Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου άλλη μια δράση εθελοντισμού στην Παραλία Αναλούκα του δήμου Σητείας.


Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουλίου άλλη μια δράση εθελοντισμού στην Παραλία Αναλούκα του δήμου Σητείας.

Μικροί και μεγάλοι, μαζί με τον νεο δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Νίκο Κουρουπάκη δύο εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι η Κα Πλατανακη από τη παράταξη του Κου Ζερβάκη και εγώ από τη παράταξη του Κου Καραμανωλακη... επίσης ο νεοεκλεγης πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Παλαικαστρου Νίκος Χατζηδάκης το μέλος Μιχάλης Καπελακης η νυν δημοτική σύμβουλος Κουνελάκη Ειρήνη και η Στέλλα Αιλαμακη . Επίσης η Κα Καράμπελα Σταυρούλα , η Γεωργία Φραγκιαδάκη , η ομάδα Ερυθρού Σταυρού , προσωπικό του Δήμου ένωσαν τις δυνάμεις τους και με αγάπη και όρεξη βοήθησαν απομάκρυνση των τεράστιων ποσοτήτων πλαστικών και των άλλων απορριμμάτων που μεταφέρονται από τη θάλασσα και καταλήγουν στην παραλία του Ανάλουκα, στον οικισμό ΣΟΕ.
Απουσία της σημερινής έως και τον Σεπτέμβριο δημοτικής αρχής  - δήμαρχο και αντιδημάρχους, τα χέρια των εθελοντών πολλαπλασιάστηκαν απο την συμμετοχή απλών πολιτών.


Μια εθελοντική δράση με τη συμμετοχή όλης της Σητειακής κοινωνίας και σκοπό την 
Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των παραλιών στην Κρήτη αντιμετωπίζουν σε μόνιμη βάση το πρόβλημα της ρύπανσης από απορρίμματα που προέρχονται, τόσο από τους χρήστες της παράκτιας ζώνης, όσο και από τη μεταφορά και την απόθεσή τους στις παραλίες μέσω της θάλασσας. Ειδικότερα, η περίπτωση του Ανάλουκα αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα παραλίας, όπου άπειρες ποσότητες σκουπιδιών – πλαστικά κυρίως – που «ταξιδεύουν» στο Αιγαίο, παρασύρονται από τον άνεμο και τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα και  καταλήγουν σε αυτή την θέση, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκατάλειψης και έντονης οικολογικής υποβάθμισης, με αποτέλεσμα το τοπίο να θυμίζει περισσότερο χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, παρά παραλία.


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ