Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

Το νησί των συναισθημάτων στην Πύλη Βηθλεέμ, 12 Ιουλίου και στη Φορτέτσα 27 Ιουλίο

Το νησί των συναισθημάτων
στην Πύλη Βηθλεέμ, 12 Ιουλίου και στη Φορτέτσα 27 Ιουλίου, στις 21:30
Η παιδική παράσταση του καλοκαιριού
από την πολυταξιδεμένη ομάδα Hippo Theatre Group!

Η διεθνής ομάδα Hippo Τheatre group ταξιδεύει από την Κύπρο ως την Αυστραλία και τον Καναδά παρουσιάζοντας αφηγούμενοι θεατρικά σε όλα τα παιδιά του κόσμου τις ίδιες ιστορίες!
Τον Ιούλη θα κάνουν δύο στάσεις στην Κρήτη, μία στο Ηράκλειο και μία στο Ρέθυμνο με τη διαδραστική παράσταση Το νησί των συναισθημάτων με φόντο τα ενετικά μνημεία της κάθε πόλης!

Η παράσταση Το Νησί των Συναισθημάτων είναι βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Κάπου υπάρχει ένα νησί με κατοίκους συναισθήματα! Ωστόσο κάτι απρόσμενο συμβαίνει. Το Νησί πρέπει να εγκαταλειφτεί! Κάποια συναισθήματα θα φύγουν προς το βορρά και άλλα προς το νότο! Ένα συναίσθημα μένει μόνο και μόνο του στο νησί. Ο Χρόνος θα δράσει πάλι καταλυτικά!Κεντρικό θέμα του προγράμματος είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ' αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος, επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας, μπαίνουν βαθιά στο θεματικό κέντρο της, αλληλεπιδρώντας, ασκώντας την κριτική τους σκέψη και συμμετέχοντας ενεργητικά.

Οφέλη και στόχοι του προγράμματος:
Με την καλλιέργεια της συναισθηματικής αγωγής και δεξιοτεχνίας καταφέρνουμε την ειρηνική συνύπαρξη στο σχολικό περιβάλλον και την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων. Έχουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας, αποκτούμε αυτοαποδοχή και ενσυναίσθηση, φτιάχνουμε έναν κόσμο μοιράσματος και αλληλοϋποστήριξης.

Ερωτήματα που διερευνούνται:
-Tί είναι συναίσθημα; (κατανόηση ορισμού)
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ