Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Kατασκευή ενός υπερσύγχρονου κινητού οφθαλμολογικού κλιμακίου.

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων (ΠτΟ - http://www.panoreon.gr/, εθελοντική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - Mountain Partnership - FAO, με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), προχώρησε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κινητού οφθαλμολογικού κλιμακίου. 


Tο κλιμάκιο, με τη χρήση μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και την συνδρομή εθελοντών ιατρών, οπτικών και οπτομετρών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα πραγματοποιεί εξειδικευμένες οφθαλμολογικές εξετάσεις στους πληθυσμούς των αιτούντων άσυλο και προσφύγων που διαμένουν στην χώρα μας. Οι εξετάσεις αυτές θα ξεκινήσουν από την Κρήτη, ενώ ο αμέσως επόμενος στόχος είναι να μεταβεί το οφθαλμολογικό κλιμάκιο στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα. 

Το κλιμάκιο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Κρήτη, όπου και κατασκευάστηκε, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στις 14:00, στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου στον χώρο της προβλήτας μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου θα δεχθούν δωρεάν οφθαλμολογικές υπηρεσίες, αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με την χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα στην Κρήτη. Στη συνέχεια, το οφθαλμολογικό κλιμάκιο του ΠτΟ, θα εκτεθεί στην Αθήνα, όπου πραγματοποιείται το Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, ώστε να ενημερωθούν οι σύνεδροι για τη σχετική τεχνολογία και να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην ανθρωπιστική αυτή δράση. 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ