Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα των Τζαγκαρόλων

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, του Τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής, 16 Ιουνίου έ.ε. τελέσθηκε ο Κανών ικετήριος εις την Αγία Τριάδα, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγ. Τριάδος των Τζαγκαρόλων χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου. 


Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος όπου αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, το Οποίο συνεχίζει το σωτήριο έργο του Χριστού και οδηγεί την Εκκλησία στην αλήθεια.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Θεοφιλέστατος κ. Δημήτριος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων. 
Πλήθος πιστών συνέρρευσε ευλαβικά για να αποδώσει δόξα στον Τριαδικό Θεό και να προσκυνήσει στην ιστορική Ιερά Μονή των Τζαγκαρόλων.


Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία μας αυτές τις ημέρες εορτάζει τα Γενέθλια της.
Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο που με την παρουσία του λάμπρυνε την τριήμερη πανήγυρη της Ιεράς Μονής. Επίσης ευχαρίστησε και τον Πανοσιολογιώτατο Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Νικηφόρο Κουνάλη, ο οποίος είναι πάρων πάντοτε και στις χαρές αλλά και στις λύπες της Μητροπόλεως μας.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ