Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Σας προτείνουμε κουκιά στιφάδο

ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΥΛΙΚΑ

2 φλ. κουκιά μουσκεμένα για 8-10 ώρες και ξεφλουδισμένα
1 ½ φ. λάδι (από το καλό το δικό μας)
2 κουταλάκια πελτέ
3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό.
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κουκιά σε μπόλικο νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κουκιά για 5- 10 λεπτά. 

Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, το αλάτι. Και ακόμα ένα φλιτζάνι νερό. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Παντελής Σφηνιάς, ο γιος του κυρ Νίκου του φούρναρη από το Ρέθυμνο
Η πρώτη γυναίκα που τραγούδησε σε δίσκο Κρητικής μουσικής
Ο Κωστής Μουδάτσος συναντά Ανθρώπους που ταιριάζουν τα φέσια τους
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Διαβήτης και ψυχολογική περίθαλψη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Νέα δεδομένα στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του θυρεοειδούς αδένα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ