Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μακρύ Γιαλού

Mε ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Ενορίας Μακρύ Γιαλού.


Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο. 
Στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ερμήνευσε την ευαγγελική περικοπή της εορτής, σημειώνοντας  τη διαβεβαίωση του εν δόξῃ Αναληφθέντος Κυρίου ότι θα έλθει ο Παράκλητος και οι μαθητές και μετέπειτα Απόστολοι Του θα ενδυθούν «δύναμιν εξ ύψους». 
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Ανάληψη του Κυρίου είναι δοξασμός όλης της ανθρώπινης φύσης, που και εκείνη αναλαμβάνεται στους ουρανούς μαζί με τη θεία φύση Του, και ευχήθηκε να έχομε στραμμένο το βλέμμα μας προς τον ουρανό, όπως έκαναν οι Άγιοι Απόστολοι κατά την ανάληψη του Κυρίου στο όρος των Ελαιών, για να αισθανόμαστε, όπως εκείνοι, τη χαρά της παρουσίας Του «πάσας τας ημέρας» της ζωή μας και να προσπαθούμε διαρκώς να αποκολλούμαστε από τα γήινα, που μας εγκλωβίζουν.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε΄ Αρχιερατικής Περιφέρειας  Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης και ο Εφημέριος της Ενορίας Αιδεσιμολ. Πρωτ. Γεώργιος Χατζάκης, και  παρέστη πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νικόλαος Λατζανάκης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ