Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Σήμερα Δευτέρα στην Μονή Τοπλού η Ενημερωτική Εσπερίδα:«Εχθροί – ασθένειες της ελιάς και η αντιμετώπισή τους στη βιολογική καλλιέργεια»

Ενημερωτική Εσπερίδα:«Εχθροί – ασθένειες της ελιάς και η αντιμετώπισή τους στη βιολογική καλλιέργεια»
«Εχθροί – ασθένειες της ελιάς και η αντιμετώπισή τους
στη βιολογική καλλιέργεια»
Η εταιρεία ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε. διοργανώνει ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «Εχθροί – ασθένειες της ελιάς και η αντιμετώπισή τους στη βιολογική καλλιέργεια». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019, ώρα 17:30, στο συνεδριακό χώρο της εταιρείας «Κτήμα Τοπλού Α.Ε.» στην Ιερά Μονή Τοπλού.


Σκοπός της εσπερίδας είναι η γνωριμία με τους σημαντικότερους εχθρούς και ασθένειες που προσβάλλουν τις ελιές του νησιού καθώς και με τις νέες απειλές για την ελαιοκαλλιέργεια, οι μέθοδοι παρακολούθησης τους, οι καλλιεργητικοί χειρισμοί και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνει ο παραγωγός που καλλιεργεί σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας ώστε να παράγει εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας ανωτέρας ποιότητας.
Κύριος εισηγητής θα είναι ο κ. Μπαγκής Νίκος, Γεωπόνος του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Ηρακλείου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες ώστε απορίες και προβληματισμοί που διατυπωθούν, να επιλυθούν έτσι ώστε να μπορέσουν οι θεωρητικές πληροφορίες να εφαρμοστούν στην πράξη.
Η εσπερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κύκλου εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών για τους καλλιεργητικούς χειρισμούς που πρέπει να γίνονται προκειμένου να παράγεται εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικής καλλιέργειας ανωτέρας ποιότητας
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Κορνάρεια 2019 με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Δαμάστα Αύγουστος 2019 Εκδηλώσεις
Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο απο 18 έως 21 Αυγούστου
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ