Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΛΥΚΟ



ΥΛΙΚΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

1 κιλό σταφύλι σουλτανί
 1 κιλό ζάχαρη
 2-3 φυλλαράκια αμπερόριζα (Pelargonium odoratissimum)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια που προηγουμένως έχουμε διαλέξει να είναι φρέσκα και σκληρά. 
2. Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. 
3. Τ’ αφήνουμε μία νύχτα να κατεβάσει υγράτο φρούτο και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
4. Την επομένη βράζουμε το γλυκό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. 
5. Στο τέλος προσθέτουμε την αμπερόριζα, αφήνουμε να πάρει μία-δύο ακόμα βράσεις και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά. 
6. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε καθαρά βάζα και το αποθηκεύουμε.








ΠΗΓΗ: http://www.rethymnon.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
“Ο παραμυθάς της Κρήτης” Αριστοφάνης Χουρδάκης
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ