Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μία πόλη, πολλοί πολιτισμοί» που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, η εκδήλωση με τίτλο: «Μία πόλη, πολλοί πολιτισμοί», από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης (ΕΔ.Α.Δ.) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας -Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και τους Συλλόγους Μεταναστών – Μέλη του Σ.Ε.Μ.


Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από όλους και όλες που συμμετείχαν, κυρίως από εκπροσώπους και μέλη των μεταναστευτικών κοινοτήτων, που ζουν και εργάζονται στο Ηράκλειο, ως φιλική και ζεστή, με στοιχεία αλληλεγγύης και αλτρουισμού, που εκδηλώνονται και έμπρακτα στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας, που φιλοξενούνται στην πόλη.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) ως απόδειξη της φιλικής συνύπαρξης πολλών και διαφορετικών πολιτισμικών κοινοτήτων σε μία πόλη, το Ηράκλειο.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη από την Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρωσόφωνων Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΤΣΒΟ», την κοινότητα Αιγυπτίων, Σύρων, τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου & του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, φοιτητές και φοιτήτριες του Τμ. Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και μέλη του Σωματείου «ΟΑΣΗ για το ΠΑΙΔΙ».
Η εκδήλωση έκλεισε με τον απολογισμό δράσεων του ΣΕΜ (2012-2019) από τον Πρόεδρό του κ. Gian Andrea Paolo Garancini, ο οποίος προέτρεψε όλους/όλες, που παρευρέθηκαν, να συνεχίσουν να «εργάζονται» για την ομαλή και ειρηνική κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων και συνύπαρξη όλων μας στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ