Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Μεταναστών – Μέλη του Σ.Ε.Μ. και το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής & Δράσης (ΕΔ.Α.Δ.) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας -Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2-4) εκδήλωση με τίτλο: «Μία πόλη, πολλοί πολιτισμοί».
Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20 Ιουνίου) είναι η απόδειξη της φιλικής συνύπαρξης πολλών και διαφορετικών πολιτισμικών κοινοτήτων σε μία πόλη, το Ηράκλειο.


Σε μία πόλη, που μπορούν να επικοινωνήσουν τόσο μεταξύ τους όσο και με την τοπική κοινωνία, να αλληλογνωριστούν ανταλλάσσοντας στοιχεία των πολιτισμικών τους καταβολών με στόχο την ανάπτυξη δεσμών και σχέσεων και την ένταξή τους στην κοινωνία της πόλης μας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν ολιγόλεπτα βίντεο για να γνωρίσουμε τις χώρες καταγωγής τους, μουσική (και χορός) από την Ένωση Αλβανών Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρωσόφωνων Ηρακλείου, το Σύλλογο Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΤΣΒΟ», την κοινότητα Αιγυπτίων, Σύρων & τον Παγκρήτιο Σύλλογο Κούρδων.
Η εκδήλωση θα κλείσει με την παρουσίαση των δράσεων κάθε Συλλόγου Μεταναστών - Μέλη του ΣΕΜ και των δράσεων που υλοποιήθηκαν από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών από την έναρξή του έως και σήμερα.
ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ