Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Η εορτή της Πεντηκοστής στον Ι. Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Κεντρίου Χειροθεσία Εκκλησιάρχισσας


Με μεγάλη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Κεντρίου.


Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε συμπαραστατούμενος από τον Αιδ/το Εφημέριο της Ενορίας πρωτ. Γεώργιο Κανάρη, και κήρυξε τον θείο λόγο.


Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στο σύντομο κήρυγμά του, κατά τη Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στη σημασία της εορτής της Πεντηκοστής, σημειώνοντας ότι αποτελεί τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας με την  έλευση του Παρακλήτου, που φωτίζει, αναγεννά και καθοδηγεί όλα τα μέλη της Εκκλησίας.


 
Τέλος, ευχήθηκε η δρόσος, η χάρη και η ευλογία του Αγίου Πνεύματος να σκεπάζει όλους τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή.


Ακολούθησε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας όπου αναγνώσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο οι ιδιαίτερης θεολογικής σημασίας ευχές της Γονυκλισίας. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε Εκκλησιάρχισσα την Πρεσβυτέρα Ευδοξία Κανάρη.


Στην πανήγυρη παρέστη πολυάριθμο εκκλησίασμα, ανάμεσα στο οποίο ήταν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.


ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο Κρητικός Στέλιος Φουσταλιεράκης στον Πειραιά
Σαν τον κεντάς τον έρωτα σε κόκκινο μαντίλι-της Ζωής Δικταίου
Ο Στρατηγός Γιώργος Κατεχάκης - του Δημήτρη Σάββα
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα)
Θεαματικά τα αποτελέσματα αυτόλογων μισχωτών αγγειούμενων μοσχευμάτων
Οι διαβητικοί ασθενείς κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν βλάβες

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ