Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, επισκέφτηκε ο Χάρης Μαμουλάκης


«Ο Πολιτισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη»

Με συναισθήματα ικανοποίησης και χαράς επισκέφτηκε και ως υποψήφιος βουλευτής το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ο Χάρης Μαμουλάκης, κάνοντας λόγο για ένα χώρο που με την λειτουργία του αλλάζει το πολιτιστικό περιβάλλον όχι μόνο της πόλης αλλά και της Κρήτης γενικότερα. Ο Χάρης Μαμουλάκης, που συναντήθηκε με στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ και εργαζόμενους, είναι άλλωστε γνώστης της πολύχρονης προσπάθειας για την ανέγερση και λειτουργία του Πολιτιστικού, καθώς παρακολουθούσε την πορεία του έργου τόσο ως μέλος της Διοίκησης του Tμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από το 2005 με την πρώτη δημοπράτηση, όσο και ως Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, από τον Σεπτέμβριο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι η ιστορία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου ξεκινά το 1975, όταν και η σχετική πρόταση του Ανδρέα Καλοκαιρινού συζητήθηκε και έγινε αποδεκτή ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πέρασαν 44 χρόνια για να φτάσουμε στον περασμένο Μάρτιο, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Κεντρικής Αίθουσας, με συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. 


Ο υποψήφιος βουλευτής υπογράμμισε ότι το οραματικό αυτό έργο, που πέρασε από πολλές «περιπέτειες», αποτελεί πλέον «σημείο αναφοράς» και δημιουργεί νέα δεδομένα στον τομέα του Πολιτισμού και της τέχνης, για ολόκληρη την Κρήτη και τους Κρητικούς. «Ο πολιτισμός, μέσα από την τέχνη, είναι μια παγκόσμια γλώσσα που έχει την ικανότητα να ενώνει, να διαμορφώνει κοινωνική πολιτική, και να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, μακριά από στερεότυπα και προκαταλήψεις» υπογράμμισε ο Χάρης Μαμουλάκης. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται καθαρά ότι ο σχεδιασμός της επόμενης 4ετίας αφορά στον «πολιτισμό για όλους χωρίς αποκλεισμούς και με προστασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας». Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα ότι η ύπαρξη του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου κάνει τον τόπο ακόμα πιο «ελκυστικό».


Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι τέχνες αποτελούν μια σημαντική κινητήρια δύναμη δημιουργικότητας . Τέτοιες υποδομές σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική παράδοση δημιουργούν ισχυρό αναπτυξιακό πλαίσιο παραγωγικής και οικονομικής αναζωογόνησης».
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ