Τρίτη, 7 Μαΐου 2019

Σας προτείνουμε λαχταριστό τυρόγλυκο (cheesecake)

Με την εξαιρετική φρέσκια μυζήθρα της εποχής φτιάξτε λαχταριστό τυρόγλυκο (cheesecake) που συμπληρώνεται με πορτοκάλι και αρωματίζεται με κανέλλα. Το γαλλικό pastis Landais που σας προτείνω, είναι ουσιαστικά ένα εύκολο τσουρέκι, που μπορείτε να του δώσετε ό,τι σχήμα θέλετε. Κι αν έχετε κέφι, φτιάξτε την προηγούμενη το ελαφρύ φυστικο-λεμονο-κέικ που είναι ό,τι χρειάζεται για να το σερβίρετε αργά το απόγευμα, με τον καφέ.



Τυρόγλυκο με μυζήθρα, πορτοκάλι και κανέλλα


Για 8 άτομα

Για την κρούστα:

  • 40 γραμμ. λιωμένο βούτυρο ελαφρά αλατισμένο, και λίγο ακόμη για να αλείψετε το ταψί
  • 150 γραμμ. μπισκότα κανέλλας ή digestive, με χαμηλά λιπαρά
  • 1 ασπράδι από αβγό μέτριο, ελαφρά χτυπημένο

Για τη γέμιση:

  • 500 γραμμ. μυζήθρα
  • 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κόρνφλαουερ
  • 3 αβγά μεγάλα, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2-3 κουτ. σούπας Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη

Για τα πορτοκάλια σε σιρόπι (προαιρετικά):

  • 2-3 πορτοκάλια Μέρλιν
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού Grand Marnier ή Cointreau ή κάποιο λικέρ πορτοκάλι
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Η οικία Τσαχάκη στην πόλη του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ