Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019

Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι στο Γεωπάρκο Σητείας

Το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Μαΐου, έφθασε στη Σητεία ομάδα δημοσιογράφων, αποτελούμενη από επτά Έλληνες δημοσιογράφους και ένα φωτορεπόρτερ, οι οποίοι θα παραμείνουν στη περιοχή μας τέσσερεις μέρες και θα επισκεφθούν τη περιοχή του Γεωπάρκου Σητείας. Στόχος της επίσκεψης είναι η προβολή του Γεωπάρκου Σητείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους θα γνωρίσουν από κοντά τα ιδιαίτερα φυσικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά του Γεωπάρκου, θα γίνει εκτενής παρουσίαση των δραστηριοτήτων του, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και επισκέψεις σε επιχειρήσεις οι οποίες είναι συμβεβλημένες με το Γεωπάρκο και διαθέτουν το σήμα του. 


Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα κληθούν να αξιολογήσουν το Γεωπάρκο βάσει των δικών τους κριτηρίων. Οι εντυπώσεις τους θα αποτυπωθούν σε άρθρα τους που θα δημοσιευθούν στα μέσα με τα οποία συνεργάζονται και είναι: Η Εφημερίδα των Συντακτών, η εφημερίδα Καθημερινή, το περιοδικό Αθηνόραμα, η ιστοσελίδα και οδηγός Alternativegreece, και οι ιστοσελίδες popaganda.gr, protagon.gr, και eudemonia.gr. 

H επίσκεψη στο Γεωπάρκο Σητείας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του παραδοτέου 6.2.4. «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ», της Πράξης με τίτλο “ΓΕΩΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ - GEOTOURISM IN INSULAR GEOPARKS” και ακρωνύμιο “GEO-IN” που υλοποιείται από το Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Σητείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης/ Μ.Φ.Ι.Κ., το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους ΛΤΔ και το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κύπρου και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020. 
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ