Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του τουριστικού λιμένα Μαλίων στο δήμο Χερσονήσου

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΜΑΛΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Υπεγράφη σήμερα με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά, η Σύμβαση Παραχώρησης του Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνα) Μαλίων στο Δήμο Χερσονήσου, μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μία συντονισμένη μακροχρόνια προσπάθειά ευοδώθηκε σήμερα.


Η Υπουργός αξιολόγησε το διαχρονικό αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας και προέβη στην απαραίτητη νομοθετική διαδικασία που επέτρεψε την παραχώρηση της συγκεκριμένης λιμενικής υποδομής στο Δήμο Χερσονήσου για 43 χρόνια.
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ.κ. Γιάννης Μαστοράκης ευχαρίστησε προσωπικά την κυρία Κουντουρά, τους συνεργάτες της και τα στελέχη του Υπουργείου, για την άμεση ανταπόκρισή τους, και την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης και δήλωσε χαρακτηριστικά:
« … Με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης, ανοίγει μια καινούρια σελίδα στην τουριστική ανάπτυξη των Μαλίων και του Δήμου μας.
Η επικαιροποίηση και οριστικοποίηση μελετών και διαδικασιών που αφορούν στην ολοκλήρωση των έργων και την όσο το δυνατόν πιο άμεση αξιοποίηση και λειτουργία της τουριστικής αυτής λιμενικής υποδομής, αποτελεί πλέον στρατηγικό στόχο για τον τόπο μας.


Εμείς σαν δημοτική αρχή ξεκινούμε άμεσα την προετοιμασία ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για την άμεση ανταπόκρισή μας, στις σημαντικά απαιτητικές διαδικασίες που ακολουθούν .
Ο Δήμος μας είναι πλέον μπροστά σε μια σημαντική πρόκληση που μπορεί να αλλάξει το τουριστικό τού προφίλ και να επανατοποθετηθεί στο άκρως ανταγωνιστικό παγκόσμιο τουριστικό περιβάλλον….»
ΠΡΟΣΩΠΑ
Το ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι του δήμου Αρχανών Αστρουσίων
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο λυγμός του Έρωτα - του Κωστή Μουδάτσου
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ